logo-praktikos
pexels-lukas-rychvalsky-671549

Het wordt een inspirerend jaar

We maken ons momenteel met z'n allen zorgen over zoveel dingen dat je bijna zou vergeten dat er ook leuke, mooie en nieuwe dingen staan te gebeuren. Wij besteden in ons trainingsaanbod aandacht aan al die facetten: we bieden je handvatten bij het handelen van zaken die lastig zijn, kijken met je vooruit èn onze trainingen zijn vernieuwend qua inhoud en visie op jouw vakgebied.

Wij van Praktikos wensen jou een geweldig en inspirerend NIEUW jaar!
En we hopen je te ontmoeten in één van onze trainingen of opleidingen.

Ons aanbod

In 2023 staan er een groot aantal een- en meerdaagse trainingen op de planning. gericht op het verbeteren en ontwikkelen van je vaardigheden en het verbreden van jouw kennis. Kijk hier voor onze agenda van 2023.

Nieuwe trainingen

We hebben eind 2022 vier nieuwe communicatie trainingen ontwikkeld voor zowel professionele bewindvoerders, mentoren en curatoren.

Suïcidepreventie

Mensen met schulden hebben twee keer zo vaak suïcidale gedachten als mensen zonder schulden. Praten helpt, het lucht op en helpt de gedachten te ordenen. Veel professionals vinden een gesprek over zelfdoding best spannend. Suïcidepreventie begint bij het herkennen van signalen en weten hoe je een gesprek over zelfdoding voert. Ben je bewindvoerder, schuldhulpverlener, mentor, curator of anderszins betrokken bij …

Meer lezen

Communicatie met ouders

Als professionele mentor heb je te maken met de familie van je cliënt. Je wilt de onderlinge communicatie, afstemming en betrokkenheid soepel laten verlopen. Daarom heb je in het verleden de training Driehoekskunde gevolgd. Driehoekskunde geeft je handvatten om de samenwerking met familie zo positief mogelijk te laten verlopen.  Driehoekskunde is een visie die zich richt op het verbeteren van de …

Meer lezen

Communicatie onder druk

Veel van de minima en (hoogstwaarschijnlijk ook op korte termijn) de middeninkomens hebben het momenteel financieel zwaar vanwege de inflatie en de hoge energieprijzen. Dit betekent dat het steeds lastiger wordt om het budget van jullie cliënten sluitend houden. De kans is groot dat er bij een aantal van je cliënten (opnieuw) schulden ontstaan. Dit is zowel voor de client …

Meer lezen

Omgaan met lastig gedrag en agressie

Veiligheid is een primaire arbeidsvoorwaarde. De training veiligheid en omgaan met agressie helpt je om te handelen in situaties waar sprake is van agressie en zorgt ervoor dat jouw veiligheid gewaarborgd blijft.

Meer lezen

Ons STAP-aanbod

Er is veel te doen geweest over de STAP regeling in 2022. Er is zelfs door de overheid voor gekozen om de aanvraagmomenten 1 januari en 1 februari niet te laten doorgaan. Gelukkig heeft dit voor onze opleidingen geen consequenties.

We bieden in 2023 een breed aanbod STAP-bundels en opleidingen aan.


De STAP-tijdvakken zien er voor 2023 als volgt uit:
  • Vraag je op 28 februari 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 29 maart 2023 en uiterlijk op 30 juli 2023.
  • Vraag je op 1 mei 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 29 mei 2023 en uiterlijk op 30 september 2023.
  • Vraag je op 3 juli 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 31 juli 2023 en uiterlijk op 30 november 2023.
  • Vraag je op 4 september 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 2 oktober 2023 en uiterlijk op 31 januari 2024.
  • Vraag je op 1 november 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 29 november 2023 en uiterlijk op 31 maart 2024.
In de tekst van onze STAP-opleidingen staat de datum vermeld waarop je voor deze specifieke opleiding het STAP-budget moet aanvragen.

Praktikos

Viaductstraat 3-20
9725 BG Groningen
KvK: 04057736

tel: 050 - 211 00 53
info@praktikos.nl