logo-praktikos

Wie zijn wij?

Bij Praktikos kun je trainingen en opleidingen volgen die jouw professionele kennis en vaardigheden als medewerker in de zorg kunnen vergroten.
Onze trainers en beroepsacteurs staan met hun poten in de klei: praktijkervaring vinden wij een must voor onze trainers en acteurs!

We bieden op maat gemaakte scholing aan individuen en teams die werken in het sociaal domein, de hulpverlening en de zorg. Wil jij je vakinhoudelijke kennis vergroten? Volg dan een opleiding die aansluit bij jouw kennisbehoefte. Heb je te maken met lastig gedrag? Leer dan hoe jij ingewikkelde situaties op een begripvolle manier kunt sturen.


Met onze praktijkgerichte opleidingen en actuele kennis dragen we niet alleen graag bij aan jouw ontwikkeling als professional, maar ook aan een inclusieve samenleving waar armoede en schuldenproblematiek op een adequate manier worden aangepakt.

Omgaan met lastig gedrag?

We spreken van agressie wanneer iemand andermans grenzen overschrijdt, bewust schade berokkent of met woede probeert iets te bereiken. Ook jullie krijgen hier helaas regelmatig mee te maken. Deze confrontaties worden heel verschillend beleefd. Sommige mensen vinden het spannend, andere proberen deze situaties juist te vermijden en weer andere haken direct af. Onze training veiligheid en omgaan met agressie kan jou en je organisatie helpen en ondersteunen bij het omgaan met agressie.

De training omgaan met lastig gedrag en agressie helpt je om te handelen in situaties waar sprake is van agressie en zorgt ervoor dat jouw veiligheid gewaarborgd blijft.

Deze training is zowel beschikbaar voor individuele aanmeldingen als ook voor teams (incompany).

Psychiatrische ziektebeelden en verslaving  Mensen die in de zorg- en hulpverlening werken hebben regelmatig te maken met complex gedrag dat wordt veroorzaakt door psychiatrische aandoeningen of verslavingsproblematiek. Als buitenstaander kan het lastig zijn om ingewikkeld gedrag te interpreteren of te hanteren. Het lijden van de patiënt, onbegrip of gevoelens van ongelijkheid kunnen goed contact in de weg staan. Wil je meer inzicht in deze problematiek en leren hoe je adequaat reageert wanneer je hiermee te maken krijgt? Volg dan de training psychiatrische ziektebeelden en verslaving.

  Deze training is zowel beschikbaar voor individuele aanmeldingen als ook voor teams (incompany).

  Omgaan met manipulatief gedrag

  Manipulatief gedrag, weerstand en grensoverschrijdend gedrag kunnen behoorlijk belemmerend zijn. Heb jij in je werk te maken met manipulatief gedrag? In deze training geven we je handvatten om dit gedrag te beïnvloeden en om te buigen.
  We kijken in deze training objectief naar ons eigen gedrag om patronen te kunnen vaststellen en te doorbreken. We gaan op zoek naar momenten waarop de interactie vastzit en leren het contact weer in beweging te brengen.
  Jij bent de enige die invloed heeft op jouw gedrag. We richten ons daarom op jouw praktijk en de situaties die jij als lastig ervaart. Als leidraad gebruiken we hiervoor de Roos van Leary: een prachtig en goed werkend interactiemodel. Je zult ervaren dat je meer invloed hebt dan je in eerste instantie zou verwachten.

  Deze training is zowel beschikbaar voor individuele aanmeldingen als ook voor teams (incompany).

  Maatwerk

  Praktikos biedt maatwerk, dit betekent dat we bij incompany trajecten altijd een, samen afgestemde, dus op maat gemaakte training aanbieden. Op deze manier sluiten onze trainers en acteurs naadloos aan bij jouw dagelijkse praktijk. Daarnaast zijn we ook erg ervaren in het ontwikkelen van op maat gemaakte trainingen over door opdrachtgevers aangedragen onderwerpen, vraagstukken of verbeterpunten.

  Incompany

  Wij pakken Incompanytrajecten grondig aan; we besteden veel tijd aan het uitvragen van de trainingsbehoefte, incidenten die gespeeld hebben op de werkvloer, wat het team als lastig gedrag ervaart en waar knelpunten ervaren worden. Zo leren we onze opdrachtgevers goed kennen en kunnen vanuit die connectie de meest passende en beklijvende training ontwikkelen.

  Nieuwsgierig geworden?

  Bel 050-2110053 of mail info@praktikos.nl ons gerust!

  Praktikos

  Viaductstraat 3-20
  9725 BG Groningen
  KvK: 04057736

  tel: 050 - 211 00 53
  info@praktikos.nl