logo-praktikos
pexels-pixabay-434645

STAP

Er is veel te doen (geweest) over het STAP-budget en daarom waren de eerste tijdvakken waarin STAP aangevraagd konden worden gesloten.
28 februari is het eerste moment in 2023 waarop je STAP kunt aanvragen. Lees hieronder voor welke van onze trainingen en opleidingen je op 28 februari kunt aanvragen.

Aanvragen op 28 februari

Ons aanbod

In 2023 staan er een groot aantal een- en meerdaagse trainingen op de planning. Deze zijn gericht op het verbeteren en ontwikkelen van je vaardigheden en het verbreden en verdiepen van jouw vakkennis. Kijk hier voor onze agenda van 2023.

Nieuwe trainingen

We hebben vier nieuwe communicatie trainingen ontwikkeld voor zowel professionele bewindvoerders, mentoren en curatoren.

Suïcidepreventie

Mensen met schulden hebben twee keer zo vaak suïcidale gedachten als mensen zonder schulden. Praten helpt, het lucht op en helpt de gedachten te ordenen. Veel professionals vinden een gesprek over zelfdoding best spannend. Suïcidepreventie begint bij het herkennen van signalen en weten hoe je een gesprek over zelfdoding voert. Ben je bewindvoerder, schuldhulpverlener, mentor, curator of anderszins betrokken bij …

Meer lezen

Communicatie met ouders

Als professionele mentor heb je te maken met de familie van je cliënt. Je wilt de onderlinge communicatie, afstemming en betrokkenheid soepel laten verlopen. Daarom heb je in het verleden de training Driehoekskunde gevolgd. Driehoekskunde geeft je handvatten om de samenwerking met familie zo positief mogelijk te laten verlopen.  Driehoekskunde is een visie die zich richt op het verbeteren van de …

Meer lezen

Communicatie onder druk

Veel van de minima en (hoogstwaarschijnlijk ook op korte termijn) de middeninkomens hebben het momenteel financieel zwaar vanwege de inflatie en de hoge energieprijzen. Dit betekent dat het steeds lastiger wordt om het budget van jullie cliënten sluitend houden. De kans is groot dat er bij een aantal van je cliënten (opnieuw) schulden ontstaan. Dit is zowel voor de client …

Meer lezen

Omgaan met lastig gedrag en agressie

Veiligheid is een primaire arbeidsvoorwaarde. De training veiligheid en omgaan met agressie helpt je om te handelen in situaties waar sprake is van agressie en zorgt ervoor dat jouw veiligheid gewaarborgd blijft.

Meer lezen

Praktikos

Viaductstraat 3-20
9725 BG Groningen
KvK: 04057736

tel: 050 - 211 00 53
info@praktikos.nl