logo-praktikos

STAP reminder

Op 3 juli kan je weer STAP-budget aanvragen!
Met het STAP budget krijg je een fikse korting, of volg je een aantal trainingen zelfs kosteloos.
We hebben een aantal voordelige bundels voor je samengesteld die je met het STAP-budget kosteloos of met korting kunt volgen.

Aanvragen op 3 juli:  Fijne zomer

  Als we je niet meer zien of spreken dan wensen we je alvast een hele fijne zomer. Wij gaan in de zomer aan de slag met het updaten van onze trainingen, de planning voor 2024 en het programma voor ons jaarlijkse seminar; daar sturen we je voor de zomervakantie nog een aparte nieuwsbrief over!

  Ons aanbod

  In 2023 staan er een groot aantal een- en meerdaagse trainingen op de planning voor bewindvoerders, mentoren en curatoren. Deze zijn gericht op het verbeteren en ontwikkelen van je vaardigheden en het verbreden en verdiepen van jouw vakkennis. Kijk hier voor onze agenda van 2023.

  Nieuwe trainingen

  We hebben voor bewindvoerders twee nieuwe inhoudelijke trainingen ontwikkeld èn ook nieuw is de casuistiekbespreking voor bewindvoerders

  casuïstiekbespreking beschermingsbewind

  Wil je samen met collega bewindvoerders je dilemma’s, vraagstukken en problematische dossiers bespreken? Dan is deze digitale case-bespreking een aanrader! Als professioneel beschermingsbewindvoerder werk je vaak en veel alleen. We merken dat gevorderde bewindvoerders behoefte hebben aan de mogelijkheid om vakgericht met andere bewindvoerders van gedachten te wisselen over specifieke casuïstiek. Er is behoefte aan een plek waar ze met hun inhoudelijke vragen en dilemma’s terecht kunnen. Daarom organiseert Praktikos begeleide casuïstiekbesprekingen voor beschermingsbewindvoerders.
  Meer lezen

  Beschermingsbewind in de praktijk

  Wil je je kennis van beschermingsbewind opfrissen? Dat kan met deze twee-daagse training die je met het STAP-budget kosteloos kunt volgen.
  Als je als zelfstandige of in loondienst aan het werkt bent als bewindvoerder moet je exact weten wat de taken en bevoegdheden zijn van de beschermingsbewindvoerder. Je moet de rol van de rechtbank kennen en op de hoogte zijn van de eisen die het Kwaliteitsbureau curatele, beschermingsbewind en mentorschap stelt.
  Meer lezen

  Problematische schulden

  Er zijn steeds meer cliënten met problematische schulden. Het is van een vereiste daar als bewindvoerder gedegen kennis over te hebben. Deze twee-daagse training kan je met het STAP-budget kosteloos volgen.
  In deze tweedaagse training komen alle aspecten met betrekking tot schuldhulpverlening aan bod die voor beschermingsbewindvoeders van belang zijn. Naast uitvoering van de schuldhulpverlening, komen in deze module de aspecten aan de orde die hiermee verband houden, zoals verschillende soorten inkomsten en inkomensondersteunende voorzieningen.
  Meer lezen

  Omgaan met lastig gedrag en agressie

  Veiligheid is een primaire arbeidsvoorwaarde. De training veiligheid en omgaan met agressie helpt je om te handelen in situaties waar sprake is van agressie en zorgt ervoor dat jouw veiligheid gewaarborgd blijft.

  Meer lezen

  Praktikos

  Viaductstraat 3-20
  9725 BG Groningen
  KvK: 04057736

  tel: 050 - 211 00 53
  info@praktikos.nl