NBBI-leden ontvangen altijd 10% korting
Toe aan een carrièreswitch?

Word Professioneel mentor

Heb je een vooropleiding in de zorg op mbo-4 niveau of hoger en ben je toe aan een nieuwe carrière? Misschien is Professioneel Mentorschap wat voor jou!

Praktikos beeldmerk
Opleiding

Professioneel mentorschap

Ben je hulp- of zorgverlener en op zoek naar een manier om je carrière naar nieuwe hoogten te tillen? Of wil je geen hulp- of zorgverlener meer zijn maar wil je wel graag betrokken zijn bij cliënten en van betekenis zijn? Heb je een vooropleiding (minimaal) mbo-4 in de zorg? Dan is professioneel mentorschap iets voor jou! Je regisseert en coördineert, neemt beslissingen op het gebied van behandeling, begeleiding, verzorging en verpleging en hebt nauw contact met de hulpverleners van je cliënten.

Steeds meer mensen blijken niet (meer) in staat te zijn om hun zorg zelf te regelen, zij zien door het woud van wetgeving, indicaties, regelingen en budgetten de bomen niet meer. De professioneel mentor neemt als wettelijk vertegenwoordiger de verantwoordelijkheid voor de zorg over. De vraag naar professionele mentoren stijgt!

De mentor heeft regie en eindverantwoordelijkheid voor de zorg van zijn/haar cliënten. Je kunt de mentor zien als een regisseur die monitort of de cliënt de juiste en passende zorg krijgt, die (mee) beslist over medische vraagstukken en dat alles doet in afstemming met cliënt en familie.

 

Wil je alles weten over professioneel mentorschap, van taken tot bevoegdheden en hoe deze uit te voeren? Wil je je vaardigheden verbeteren, je kennis vergroten en een echte expert worden in jouw vakgebied? Dan is onze opleiding in professioneel mentorschap precies wat je nodig hebt!

In deze vakgerichte opleiding behandelen we op hbo-niveau alle inhoudelijke aspecten van het professioneel mentorschap. We behandelen o.a. verantwoording en communicatie met de rechtbank en het maatschappelijke- en zorgkader.  Je leert meer over het communiceren met cliënten met een licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en dementie. Daarbij krijgt ook de communicatie met begeleiders, artsen en hulpverlening een grote rol. Je krijgt duidelijkheid over de taken, verantwoordelijkheden en positionering van de professionele mentor. En we besteden een hele dag aan zorgethiek.

Ons team van trainers bestaat uit hooggekwalificeerde professionals met uitgebreide ervaring in de zorgsector. Ze hebben zelf aan de frontlinie gestaan en begrijpen de complexiteit van het werken in de zorg. Onze trainers hebben niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische inzichten die ze graag met jou delen. Ze bieden waardevolle begeleiding op basis van hun eigen succesvolle carrières in de zorg.

Wil je een persoonlijk adviesgesprek?
Bel: o50-2110053 of mail: info@praktikos.nl

Voor professionele mentoren gelden kwaliteitseisen die vanuit wetgeving zijn vastgelegd. Voordat je met de opleiding start is het aan te raden om bij het landelijk kwaliteitsbureau Curatele, Bewindvoering en Mentorschap te checken of je op grond van je werkervaring en vooropleiding benoembaar bent als professioneel mentor.

Droom je ervan om een verschil te maken in de levens van kwetsbare mensen en de kwaliteit van de zorg te verbeteren? Dan is het tijd om je talenten te ontwikkelen professioneel mentor in de zorg te worden!

35 PE-punten

Professioneel Mentorschap – start 17 oktober 2024

€2.749,00

Excl. 21% BTW