NBBI-leden ontvangen altijd 10% korting
Training

Effectief communiceren met cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB)


Een substantieel deel van de klanten van bewindvoerders en inkomensbeheerders heeft een licht verstandelijke beperking (lvb) of is aan te merken als zwakbegaafd, tegenwoordig ook wel zeer moeilijk lerend genoemd. Als bewindvoerder, curator of mentor is het essentieel je communicatie te kunnen afstemmen op deze cliënten.

Mensen met een lvb worden in communicatie vaak overvraagd door de professionals waar zij mee te maken hebben. Door overvraging kunnen miscommunicatie, onbegrip en irritatie ontstaan. Bij verstoringen in de werkrelatie is de bewindvoerder, mentor of curator extra tijd kwijt om deze storingen op te lossen en de voortgang van het traject vertraagt.

In deze module leer je wat een verstandelijke beperking betekent voor het voeren van een (financiële) huishouding. Je krijgt inzicht in het sociaal-emotioneel functioneringsniveau van deze cliënten in contact met de ander. Je begrijpt hierdoor wat realistische verwachtingen zijn en hoe hij haalbare afspraken met de cliënt kan maken.

Het grootste deel van de training gaat over het in de praktijk afstemmen van communicatie op de mogelijkheden van de klant met een verstandelijke beperking. Hierbij gaat het om communicatie per telefoon, e-mail en face to facecontact.

Na deze module heb je de kennis en vaardigheden om effectief te communiceren met cliënten met een licht verstandelijke beperking. Dit betekent dat de klant de informatie begrijpt, de afspraken beter kan nakomen en vermindert de kans op een verstoorde werkrelatie.

Schrijf je in voor

Effectief communiceren met cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB)

1-daagse training

 met Mirjam Harmsen

Digitaal via Zoom

maximaal 15 deelnemers
€430

Excl. 21% BTW

Programma

dinsdag 14 mei 2024 09:00 tot 16:00

Nog 15 plaatsen

1-daagse training

 met Mirjam Harmsen

Digitaal via Zoom

maximaal 15 deelnemers
€430

Excl. 21% BTW

Programma

donderdag 14 november 2024 09:00 tot 16:00

Nog 15 plaatsen